Момиче е!

Тати вече писа по темата, но мама също трябва да каже тежката си дума.

Още началото на октомври си запазих час за фетална морфология в 22 г.с. за 10 октомври при доц. Димитрова*. Толкова далечна ми се струваше тази дата, че имах чувството, че няма да я доживея. Чаках прегледа с голямо нетърпение първо, защото щях да се поуспокоя малко, че всичко с бебчо е наред, развива се добре, има си всичко, и второ щяхме най-после да разберем пола на бебето.

Е, датата най-после дойде. Вълнувах се много, час преди прегледа се чувствах като пред изпит – адски притеснена, със свит стомах и тръпнеща в очакване… Пристигнахме в клиниката. Разбира се, се наложи да почакаме около половин час, но това си е нещо напълно нормално за чакалнята на лекарския кабинет. Най-после ни извикаха, стомахът ми още повече се сви. Легнах на кушетката и се започна. Първо видяхме главичката на бебчо – супер мозъче си има! След това доцентката започва да разглежда бебето обстойно – въртя го, сука го и от време на време само съобщаваше: „Това му е стомахчето“, „Това му е гръбнакът“ и т.н. И в един момент… „Мисля, че ще е момиче!“ – Бебчо всъщност е бебка!

Погледнах мъжа ми – беше с усмивка до ушите! Наистина се развълнувахме много. Беба също се разшава там вътре. Малка сладка принцеса расте в утробата ми. Скоро ще си гушкаме розово вързопче!

Много се зарадвах. След това приятели ме питаха: „Какво искаше да е?“ – „Нямам предпочитания“, отговарях аз „просто искам да е живо и здраво и април да си го гушна!!!“

Сега вече знаем как ще я кръстим, но ще си остане тайна до раждането. Когато вляза в бебешки магазин знам на коя страна да се обърна – розовата. И количката знам каква ще е – подходяща за момиченце. Прекрасно е, обичам малката беба толкова много, нямам търпение да я гушка и да не ме оставя да спя по цели нощи.

*Доц. Димитрова е една от най-добрите акушер-гинеколози в страната. Истински късмет е да си запишеш час при нея (поне два месеца по-рано). Надявам се наистина да е толкова добра, колкото казват. Това ще разберем, когато беба се появи на бял свят. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *